KADA PASKUTINĮ KARTĄ SKYRĖTE SAU LAIKO?

Pabandykite prisiminti, kada paskutinį kartą atsisėdote ramiai ir skyrėte valandą laiko tik sau?

Ramiai apgalvoti esamą situaciją, norimą situaciją, paanalizuoti savo jausmus, kaip vienoje ar kitoje situacijoje jaučiatės, kodėl taip jaučiatės, kas tuos jausmus sukelia. Apmastyti savo gyvenimo. Paspausti pauzę savo gyvenimo “filme” ir pagalvoti, kaip toliau turėtų rutuliotis scenarijus. Visi atsakymai yra mūsų viduje (kai kas sako kad galvoje, kai kas kad širdyje, bet svarbiausia, kad mumyse), tačiau tam, kad juos išgirsti, pamatyti, pajausti, mes turimeklausyti ir girdėti save. 

Šiandieniniame triukšme tai labai sunku padaryti: vos pabudę ryte mes jau galvojome kaip gersime kavą, būdami duše galvoje jau dėliojame pirmus dienos darbus, o būdami darbe galvojome ką veiksime vakare. Mes retai būname čia ir dabar, apie save.

Koučingą galėčiau pavadinti savotiška meditacija. Klientas medituoja į save, o koučeris į klientą. Tai yra meditacija ta prasme, kad valandą laiko jūs (o taip pat ir aš) esate ČIA IR DABAR, negalvojate ką valgysite vakarienei ar kaip rytoj vesite susitikimą. Jus esate čia, šiame momente, kuriame geriau pažįstate save, kuriame ateina atsakymai į jums ramybės neduodančius klausimus, kuriame gimsta idėjos ir dėliojasi planai joms įgyvendinti. Šiame momente jūs paspaudžiate pauzę savo gyvenimo filme ir kuriate tolimesnį scenarijų. Tai momentas, kuriame savo gyvenimą matote daug plačiau, tarsi žiūrėdami į jį nuo kalno viršūnės.

Jūs esate savo gyvenimo filmo scenarijaus autorius, tad jūs galite rinktis koks bus filmas, vietoje to, kad plauktumėte pasroviui, leistumėte scenarijų dėlioti aplinkai ir žiūrėtumėte savo filmą kaip žiūrovas.

Tai kada paskutinį kartą atsisėdote ramiai ir skyrėte valandą laiko tik sau?

Leave a Comment

Your email address will not be published.